Kleuteronderwijs

Onze kleuterschool bestaat uit 8 klassen waarvan:

  • 2x peuterklas
  • 2x 1ste kleuterklas
  • 2x 2de kleuterklas
  • 2x 3de kleuterklas.

Eveneens worden de kleuterklassen ook nog eens ondersteund door 2 zorgbegeleiders en hebben we uren kinderverzorging. 

De peuter- en 1ste kleuterklas werken nauw samen. Zij werken met een 'opendeuren' systeem. Waarbij ze elk hun klas behouden maar eveneens de klassen kunnen mengen. Dit om iedereen optimaal te kunnen uitdagen op zijn/haar eigen niveau.

Niet enkel de peuter en 1ste kleuterklas werken nauw samen, maar zeker ook de hele kleuterschool. Zo organiseren ze samen feesten en uitstappen, maar ook wel activiteiten waarbij de kleuters gemengd worden en doorschuiven om aan verschillende activiteiten deel te nemen. 

Wij vinden het zeer belangrijk dat onze ketjes door spel en ervaring de wereld leren kennen. Zo gaan wij wekelijks naar het bos met alle kleuterklassen, waarbij we steeds in aanraking komen met het verkeer en deze beter leren kennen. We leren de natuur te respecteren en de seizoenen te ervaren. Het bos leent ons er niet enkel toe om te onderzoeken en te exploreren maar ook om te bewegen en bewegingsuitdagingen aan te gaan!

We brengen de natuur ook in onze klas. Alles wat we hebben gevonden verwerken we in onze hoekenwerking. We bieden een hoekenwerking aan waarbij we de kleuters stimuleren om zelfstandig te worden. Want we streven ernaar om onze ketjes te laten uitgroeien tot zelfstandige en kritsche burgers.

Samen kunnen we alles aan!

 

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!' - Pippi Langkous

 

Bos